Try now! Inloggen
Blogs
uithoudingsvermogen

Meer uithoudingsvermogen door rode bietensap, hoe zit dat?

Steeds meer sporters maken gebruik van rode bietensap, zeker duursporters zijn enthousiast. Voornamelijk op het gebied van energie en uithoudingsvermogen merken zij duidelijk verschil. Maar hoe komt het dat rode bietensap een gunstig effect heeft op je uithoudingsvermogen?

Wat is uithoudingsvermogen?

Laten we bij het begin beginnen. Want wat is uithoudingsvermogen nu echt en hoe werkt het in ons lichaam? Letterlijk betekent het een vermogen om weerstand te bieden tegen fysieke uitputting. Hoe groter dat vermogen is, hoe langer je iets volhoudt en hoe sneller je zult herstellen na een zware training of een sportwedstrijd. Het is de basis van jouw prestaties.

Hoe verbeter je uithoudingsvermogen?

Merk je dat het bij jou nog niet optimaal is en wil je dit graag verbeteren? Deze tips dragen bij aan verbetering van je uithoudingsvermogen.

  • Beweging! Probeer minimaal 3 tot 5 keer in de week te bewegen. Gemiddelde intensiteit is al goed.

  • Cardio training. Daag je lichaam eens uit met een cardio training. Dit vraagt veel van je uithoudingsvermogen en is een perfecte training om te zien hoe je ervoor staat.

  • Rust. Zonder rust kun je niet herstellen en zonder herstel kun je niet optimaal aan een nieuwe training beginnen.

  • Let op je voeding. Probeer zoveel mogelijk gezond en gevarieerd te eten.

  • Doe het! Uithoudingsvermogen verbeteren is een proces, dit vraagt om doorzettingsvermogen en geduld. Maar de aanhouder wint altijd!

  • Eet gevarieerd en gezond. Voeding en beweging vormen jouw uithoudingsvermogen. Deze 2 kunnen niet zonder elkaar. Let daarom goed op de voedingsmiddelen die je inneemt.

Waarom rode bietensap?

Nu we meer weten over dit onderwerp, gaan we dieper in op het effect van rode bietensap. Want wat doet dit sapje precies met je lichaam en hoe gebruik je het als je uithoudingsvermogen wilt verbeteren?

Het begint bij nitraat. Wellicht heb je deze term al vaker voorbij horen komen. Dit stofje zit in diverse groenten zoals spinazie en sla, maar de rode biet spant de kroon en wordt ook wel een nitratenbom genoemd. Nitraat wordt omgezet in nitriet en dat verwijdt je bloedvaten, wat automatisch meer zuurstof oplevert, dus meer energie en uithoudingsvermogen.

Hoeveel rode bietensap mag je drinken?

De hoeveelheid rode bietensap is afhankelijk van het nitraatgehalte in het sapje. De dagelijkse aanvaardbare opname van nitraat in zowel voeding als in water is voor volwassenen gesteld op 3,65 mg/kg lichaamsgewicht.

Voor iemand van 70 kilo komt dat neer op ongeveer 250 milligram per dag. Een incidentele overschrijding is niet erg, maar maak daar geen gewoonte van. Dutch Nitrate Natural kun je bijvoorbeeld iedere dag drinken, omdat dit de dagelijkse grens niet overschrijdt.

Gezonde ingrediënten

Een andere reden dat veel duursporters gebruik maken van rode bietensap zijn de gezonde ingrediënten en vooral de ongezonde ingrediënten die er niet inzitten. Standaard energiedranken en sportdranken bevatten veel suikers, cafeïne en taurine. Dit zijn verslavende en ongezonde middelen die op korte termijn energie leveren aan je lichaam, maar op lange termijn een waslijst vol met gezondheidsproblemen opleveren. Deze stoffen leveren zelfs een aanslag op je uithoudingsvermogen, omdat je na een energiepiek van ongeveer 10 minuten een energiecrash ervaart.

Ervaringen van een hardloper!

Hardloper Robbert Slagers maakt gebruik van Dutch Nitrate. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen.

“Ik drink Dutch Nitrate omdat het mijn sportprestaties en uithoudingsvermogen verbetert. Als hardloper let ik op mijn beweging en voeding. Het feit dat deze energiedrank 100% vegan is, zorgt ervoor dat het uitstekend past in mijn voedingspatroon. Een leuke bijkomstigheid vind ik ook dat het product uit Nederland komt. “

Lees ook:

https://www.dutchnitrate.nl/blogs/spieropbouw-versnellen-met-rode-bietensap/

https://www.dutchnitrate.nl/blogs/5-redenen-om-dutch-nitrate-natural-te-drinken/

Heb je nog een vraag?