Try now! Inloggen
Blogs
Blog spieropbouw

Spieropbouw versnellen met rode bietensap

Het opbouwen van spiermassa is een traag proces. Wil jij dit versnellen? In dit artikel leggen wij de werking van spiergroei uit en waarom rode bietensap dit proces positief kan beïnvloeden.

Hoe werkt spieropbouw?

Om te weten hoe je spieropbouw kan bevorderen en versnellen is het belangrijk om te weten hoe het werkt. Dat spieren niet binnen een paar weken zichtbaar zijn, heb je vast al wel gemerkt. Dat is eigenlijk ook logisch als je weet dat het een traag en ingewikkeld proces is.

Als je intensief traint, ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Als je dit goed laat herstellen door middel van rust en de juiste voeding, komen je spieren groter en sterker uit het herstel.

De functie van nitraat en nitriet

Wellicht heb je al weleens gehoord van het stofje ‘nitraat’. Dit is een natuurlijke stof die in groenten en fruit te vinden is en met mindere mate in drinkwater. Speeksel zet nitraat om in nitriet. Nitriet is het stofje wat een signaal afgeeft aan je lichaam. Bloedvaten gaan open, de doorbloeding wordt aangewakkerd en het stimuleert de calciumopname in de spieren. Je lichaam herkent nitriet snel, daarom merk je direct verschil.

Rode bietensap versnelt de spieropbouw

In groenten zoals sla en spinazie vind je nitraat, maar de rode biet wordt ook wel een nitratenbom genoemd. Dit maakt rode bietensap een steeds populairder drankje onder krachtsporters. Ze merken direct verschil op het gebied van uithoudingsvermogen. En meer uithoudingsvermogen betekent meer uit je training halen, dus meer spieropbouw. Daarnaast herstellen spieren sneller omdat de doorbloeding gestimuleerd wordt. Win-win dus!

Heb jij behoefte aan meer spierkracht?

Dutch Nitrate is door en voor sporters ontwikkeld. De combinatie van rode biet en mango maakt dat het drankje niet alleen rijk is aan vitamines, maar ook nog eens lekker smaakt. Is Dutch Nitrate toevoegen aan je leefstijl voldoende om spieropbouw te versnellen? Nee, zo werkt het helaas niet. De combinatie van rode bietensap en juiste krachttraining maakt het verschil.

Heb je nog een vraag?