Try now! Inloggen
Blogs
blog winterdip

Last van een winterdip? Deze tips helpen je er doorheen!

Is dit herkenbaar? De dagen voelen langer aan, het is donker en het ontbreekt je aan de zin om iets te ondernemen. Vervolgens word je somber en je energieniveau daalt. Kortom: de welbekende winterdip. Het is verleidelijk om eraan toe te geven, maar dat is echt niet nodig. Met deze tips kom je namelijk energieker te winter door!

Zoek de buitenlucht op

Ook al is het donker of regent het meer dan normaal, de buitenlucht is ook in de winter jouw vriend. Dus kom uit je stoel en zoek het daglicht op! Misschien kun je in de pauze van je werk een rondje wandelen of kun je op de fiets naar je werk in plaats van met de auto. Zoek een manier die bij jou past, alleen dan kun je het volhouden.

Blijf bewegen

En als je dan toch buiten bent, kun je kiezen voor een stevige wandeling. Want door te bewegen maak je dopamine, serotonine en endorfine aan. Allemaal stofjes die je tijdens de winter extra goed kunt gebruiken. Je gaat je beter voelen, waardoor de winterdip naar de achtergrond verdwijnt. Vind je buiten bewegen niet fijn? Kies dan voor een work-out die je thuis kunt doen of ga naar een sportclub. Dan heb je meteen een stok achter de deur! Beweeg je al veel en kun je toch extra dopamine gebruiken? Drink dan regelmatig natuurlijke energiedrank.

Let op je voeding

Met de feestdagen en het vele binnen zitten, worden we in de winter soms meer verleid om ongezonde vetten en koolhydraten te eten. Dit draagt uiteindelijk niet bij aan een beter humeur in de winter. Wil je je energie een boost geven? Kies dan voor gezonde voeding, zoals groenten, vis en noten. Wist je dat bietensap ook goed werkt tegen een winterdip? Deze nitratenbom voorziet jouw lichaam van de juiste stoffen op het moment dat je het nodig hebt. Een onmisbaar product in de winter!

Zoek vrienden of familie op

Als je somber bent, wil je misschien liever alleen zijn. Toch maakt ons lichaam oxytocine aan als we in de omgeving zijn van mensen waar we graag bij zijn. Oxyocine is een gelukshormoon waarvan je niet genoeg kunt krijgen tijdens druilerige dagen. Ook voor iemand zorgen kan oxyocine aanmaken. Dus kijk tijdens de donkere dagen eens extra om naar andere mensen. Op die manier wordt zowel jouw geluksgevoel als dat van een ander vergroot. Win-win situatie!

Rust voldoende uit

Toch is het altijd verstandig om goed naar je lichaam te luisteren. Als er behoefte is aan rust, neem deze dan ook. Zeker in de winter kun je meestal vroeger naar bed gaan, maak daar gebruik van. Van rust nemen laad zowel je lichaam als geest op en krijg je meer energie. Het advies is om iedere nacht 7 tot 8 uur rust te nemen. Het bevordert je gemoedstoestand, waardoor de bovenstaande tips ook makkelijker uit te voeren zijn!

Probeer niet te veel van jezelf te verwachten in 1 keer. Door kleine stapjes te zetten, boek je eerder resultaat en kun je het ook volhouden!

Lees ook:

De top 5 redenen om Dutch Nitrate te drinken

Hoeveel rode bietensap mag je per dag drinken?

Heb je nog een vraag?