Try now! Inloggen
Blogs
IMG_6805

Wat doet rode bietensap met je lichaam?

Bij jou staat je gezondheid voorop. Je voelt je graag fit en vitaal. Voel je je een keer futloos of grieperig? Dan grijp je liever niet direct naar de medicijnkast, maar los je het liever van binnenuit op met de juiste voeding. Een aantal voedingsmiddelen zijn met recht gebombardeerd tot superfoods vanwege de enorme gezondheidsvoordelen. Blauwe bessen werken bijvoorbeeld ontstekingsremmend en verminderen het risico op chronische ziekten. Boerenkool is rijk aan vitamines A, C, K, ijzer en calcium en bevordert onder andere het spijsverteringsstelsel. Walnoten zijn rijk aan omega-3 vetzuren en verlagen het risico op hartaandoeningen.

Waarschijnlijk ben je bekend met deze standaard ‘superfoods’ zoals blauwe bessen, boerenkool, kurkuma, walnoten, broccoli en avocado. Waar je misschien minder bekend mee bent, zijn de gezondheidsvoordelen van rode bieten en het sap ervan. In dit blog beantwoorden we de vraag: wat doet rode bietensap met je lichaam? en vertellen we meer over voordelen van deze rode krachtpatsers.

De gezondheidsvoordelen van rode bietensap

Meerdere keren per week ben jij in de sportschool te vinden. Een fit lichaam, goede mentale gezondheid en optimale conditie vind je belangrijk. Je haalt het meest uit je sportieve prestaties door consistent te trainen en een gezond voedingsschema te volgen. Rode bietensap biedt een aantal voordelen voor mensen die graag met hun gezondheid bezig zijn én die meer uit hun sportieve prestaties willen halen. Wat rode bietensap precies met je lichaam doet, vertellen we aan de hand van een aantal gezondheidsvoordelen.

Rode bietensap verlaagt de bloeddruk

Heb je een hoge bloeddruk, dan verhoogt dit het risico op hart- en vaatziekten. Rode bietensap heeft, net als een aantal andere groenten, een hoog nitraatgehalte. Nitraatrijke voeding verlaagt je bloeddruk en daarmee het risico op cardiovasculaire ziekten.

Rode bietensap verhoogt je uithoudingsvermogen

Jij wil natuurlijk niet na je eerste rondje hardlopen of set in de sportschool hijgend op de vloer liggen. Drink je rode bietensap vóórdat je gaat sporten, dan duurt het langer voordat je bent uitgeput. Daarmee verbeter je je sportieve prestaties en verhoog je je uithoudingsvermogen.

Rode bietensap verbetert de cognitieve functie

Die grijze brei onder je schedel wil je in optimale conditie houden. Het nitraat in rode bietensap verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor je hersenfunctie verbetert.

Rode bietensap werkt ontstekingsremmend

Ontstekingen in je lichaam zijn een natuurlijke reactie van je immuunsysteem. Je lichaam is hard aan het werk om beschadigingen, infecties, virussen of schimmels uit je lichaam te werken. Blijven ontstekingen te lang in je lichaam, dan kunnen er chronische ontstekingsziekten ontstaan. Denk aan reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn, psoriasis, hartziekten, diabetes en zelfs bepaalde vormen van kanker.

Zover wil je het natuurlijk niet laten komen. Rode bietensap bevat betalainen, een antioxidant dat ontstekingsremmend werkt.

Rode bietensap verbetert de spijsvertering

Wist je dat rode bietensap de spijsvertering bevordert? Dit komt omdat het sap boordevol vezels en antioxidanten zit. Hierdoor worden voedingsstoffen beter opgenomen in je lichaam, verbetert je immuunsysteem, wordt je stoelgang gereguleerd, het verkleint het risico op darmaandoeningen en je voelt je energieker.

Zorgt nitraat in rode bietensap voor nare bijwerkingen?

We kunnen concluderen dat rode bietensap veel goeds voor je lichaam doet. Zoals je eerder al las, zorgt het hoge nitraatgehalte in rode bietensap ervoor dat het risico op hart- en vaatziekten afneemt. Maar een overschot aan nitraat in je lichaam is niet wenselijk.

Een overschot van nitraat in het lichaam nitraat kan worden omgezet in nitriet en nitrosamines: dit is schadelijk voor de gezondheid. Blijf je onder de geadviseerde nitraatinname, dan profiteer je juist van de gezondheidsvoordelen van rode bietensap.

Je kunt makkelijk zelf uitrekenen hoeveel rode bietensap je mag innemen. Daarvoor bereken je je lichaamsgewicht keer 3,7. Weeg je 70 kilo? Dan mag je 259 mg (70 x 3,7) nitraat per dag innemen. Een blikje bietensap van Dutch Nitrate bevat 400 mg nitraat. Om de dag een blikje bietensap drinken voor aanvang van je sportsessie zorgt voor de gezondheidsvoordelen van rode bietensap.

Kies voor een natuurlijke energiedrank op basis van rode bietensap

Energiedrankjes geven op de korte termijn een boost, waardoor je sportschoolprestaties verbeteren. Op de lange termijn zorgen ze helaas voor veel problemen. Door de hoge suikerinname krijg je na de piek een flinke dip.

In tegenstelling tot onze natuurlijke energiedrank op basis van bietensap, vergroten reguliere energiedrankjes juist het risico op hart- en vaatziekten door het hoge cafeïnegehalte. Je ervaart sneller slaapproblemen, ze overbelasten je nieren, zorgen voor tandbederf, gewichtstoename en werken verslavend.

Alles wat je precies niet wilt in een drankje die je sportprestaties moet verbeteren. Kies daarom voor de energiedrankjes van Dutch Nitrate. Door de natuurlijke aanmaak van dopamine geeft dit drankje jouw lichaam een extreme energieboost én alle gezondheidsvoordelen.

✓ 100 % Vegan
✓ 100 % Dopingvrij
✓ Zonder cafeïne en taurine
✓ Bron van vitamine A, B én C
✓ Hersteldrank voor sportief gebruik
✓ Sportdrank voor intensieve trainingen en wedstrijden
✓ Kracht uit Nederlandse bodem: wij telen en bottelen de drankjes zelf

Heb je nog een vraag?